Historiek

Op 5 maart 1969 startte André Vergalle op éénentwintigjarige leeftijd in bijberoep met de activiteit "algemene schrijn- en timmerwerken van gebouwen".

Het duurde zeven jaar vooraleer dit een full-time éénmanszaak werd. De hoeveelheid werk nam steeds toe en de ruime garage van 100 m² werd snel te klein. Hierdoor werden zowel de eerste aanwervingen als de eerste uitbreiding noodzakelijk. Dit leidde tot de oprichting van pvba André Vergalle op 20 november 1981 en de overdekking van diens binnenplaats zodanig dat de totale oppervlakte 300m² bedroeg. Op vier jaar tijd evolueerde deze pvba zo gunstig dat opnieuw een grotere locatie nodig werd.

Op 1 juli 1985 verhuisden het werkhuis en bureau naar de Dries 69b te Nieuwerkerken (Aalst), met een bebouwde oppervlakte van +/-2500 m². De firma bood toen werk aan 5 werknemers en werd meer en meer geautomatiseerd. Het personeelsbestand groeide snel en op 8 januari 1988 werd de pvba omgevormd tot een bvba. 1991 was het jaar dat de eerste CNC-gestuurde freesmachine aangekocht werd.

Als gevolg van het toenemend klanten- en personeelsbestand werd in 1997 overgegaan tot de aanschaf van een aanpalend bedrijfsgebouw. Dit bracht de totale oppervlakte op 3300 m².

Juli 2007 betekende voor Vergalle de zoveelste vergroting op rij. Het aanpalende grondgebied werd met 2000 m² bebouwd en omvat onze nieuwe bureaus en een uitbreiding van het werkhuis. Het machinepark kreeg heel wat face-lifts en nieuwe pareltjes van machines met als indrukwekkendste het automatische platenmagazijn. Tevens werd voor 100 wagens parkeerruimte voorzien en de bedrijfsomgeving met bomen en planten verfraaid.

De firma Vergalle Interieur werd sedert januari 2008 omgevormd naar Vergalle Interieurs waar de fakkel van gedelegeerd bestuurder van Andre Vergalle naar diens dochter Sofie en schoonzoon Gino Colpaert werd overgedragen.

Vandaag is de zaak geëvolueerd tot een interieurbouwer met een up-to-date CNC-gestuurd machinepark en een deskundig team van 40 arbeiders en 15 bedienden.